Les primeres jornades de supervivència a la psiquiatria acaben amb una cercavila a Sant Boi del Llobregat

Posted: Desembre 16, 2011 in Uncategorized
DIRECTA BAIX LLOBREGAT | 07/12/2011
  • Cartell de les jornadesCartell de les jornades

Una cercavila reivindicativa celebrada el diumenge 4 de desembre a Sant Boi de Llobregat, va cloure les primeres jornades de supervivència a la psiquiatria, organitzades per l’Assemblea de Majaras i desenvolupada entre el CSA Can Vies i l’Ateneu Llibertari de Sant Boi. La cercavila va comptar amb la participació d’unes 25 persones, que van recórrer els principals centres psiquiàtrics de la ciutat, denunciant les situacions de tancament o la sobremedicació de les persones diagnosticades. Entre els lemes de les manifestants hi havia el de “mai trobareu pastilles que puguin aturar les nostres infinites ganes de lluitar” o “farmàcia i armament, assassines de la gent”.

Jornades a Can Vies
Les jornades van començar el 2 de desembre al CSA Can Vies, amb la presentació de l’assemblea de Majaras, el passi d’un vídeo i un concorregut debat sobre l’antipsiquiatria. El dissabte es va dedicar més al tema del debat i anàlisi, separat en dos blocs. En un primer bloc s’incidia en la denúncia de la psiquiatria convencional, posant en dubte temes com l’electroxoc, el tractament ambulatori involuntari (TAI) a càrrec del psiquiatre Paco Fernández o la pràctica habitual de la sobremedicació, a càrrec d’una de les components de Ràdio Nikosia, la Marisa. També es va parlar de la situació dels “sense sostre” als centres d’acollida, amb el testimoniatge de l’Anna García i es va passar el documental “Diferents”, realitzat pel col.lectiu Caliu, on es denunciava la situació de diferents persones als centres d’extermini de l’Alemanya nazi i a les presons franquistes. El segon bloc, reunia les experiències i alternatives de diferents grups i associacions que treballen aquesta temàtica, com la gent de Ràdio Nikosia, les cooperatives AIXEC i IPOMEA i el Grupo de Apoyo Mútuo de Madrid. El dia va acabar amb una actuació poètico-musical que va servir per amenitzar la nit, a banda de fer una valoració positiva dels dos dies a Can Vies on va haver-hi una gran presència de públic i una notòria participació en els debats, cosa que demostra la creixent inquietud per aquest sector.

Diumenge de clausura
El diumenge les activitats es van traslladar a l’Ateneu Llibertari de Sant Boi, on es va realitzar un taller sobre mites i prejudicis en la salut mental i la cercavila reivindicativa que va acabar a la plaça de l’Ajuntament de Sant Boi, llegint els diferents comunicats llegits durant la manifestació i donant per tancades les jornades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s